Afbeelding
Politie NL

Vier aanhoudingen na reeks containerdiefstallen

15 december 2020 om 16:05 Misdaad

RENSWOUDE De politie heeft vier aanhoudingen verricht na een reeks containerdiefstallen. Het gaat in totaal om zestien gestolen containers met een totaalwaarde, inclusief inhoud, van ruim 180.000 euro. Ook in Renswoude gebeurde dit.

In Etten, Almelo, Nijverdal, Doetinchem, Ede, Didam, Renswoude, Enter, Hardenberg, Weert en Dedemsvaart werden containers gestolen bij verschillende bedrijven; voornamelijk metaalbedrijven. Er werd gebruik gemaakt van een vrachtauto met een haakarmm waarmee de containers op de vrachtwagen werden getrokken. 

In oktober dit jaar werden al een 44-jarige man uit Doetinchem en een 46-jarige man uit Deventer aangehouden. In december zijn ook nog een 53-jarige man uit Voorst en 44-jarige man uit Deventer aangehouden. De politie spoorde de verdachten op door belangrijke hulp van getuigen. Veel van hen zijn werkzaam in de metaalhandel. 

De vrachtauto die bij de diefstallen werd gebruikt, is in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

advertentie
advertentie