Afbeelding
AberMedia

Scherpenzeler (18) overleden na botsing crossmotoren in Stroe

31 december 2023 om 13:58 Ongeval

SCHERPENZEEL/STROE Aan de Haarweg in Stroe zijn zaterdagavond rond 22.00 uur bij een botsing van twee crossmotoren drie mensen gewond geraakt. 

Eén van de bestuurders, een 18-jarige Scherpenzeler, is zondagochtend als gevolg van het ongeval overleden. Hij was zaterdagavond in zorgwekkende toestand, onder begeleiding van een trauma-arts, in een ambulance naar het UMC Utrecht gebracht. De arts was met een traumahelikopter aangekomen.

De tweede bestuurder, een 17-jarige man uit de gemeente Barneveld, is met beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie meldde zondag dat hij die dag weer naar huis zou gaan. 

Een derde betrokkene, die ook op één van de crossmotoren zat, een 18-jarige man uit de gemeente Ede, hoefde niet aan zijn verwondingen te worden behandeld.

PLAATS DELICT Naast vier ambulances en zes politie-eenheden kwam de verkeersongevallenanalyse (VOA) ter plekke. De politie had het terrein rond de plek van het ongeval zaterdagavond afgezet en het gebied werd aangemerkt als een plaats delict.

,,Om onderzoek te doen op een locatie waar een misdrijf of een ernstig ongeval is geweest, kan er een plaats delict van gemaakt worden’’, licht een politiewoordvoerder toe. ,,Op die manier is de plek afgeschermd om goed onderzoek te kunnen doen. De voertuigen zijn in beslag genomen en worden op een andere locatie onderzocht.’’

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van de aanrijding. ,,Daarover doen we geen uitspraken. Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan en deze bevindingen delen we met het Openbaar Ministerie’’, aldus de politiewoordvoerder.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie