De Cobra 6 is verboden in Nederland.
De Cobra 6 is verboden in Nederland. ANP/Lex van Lieshout

Politie vindt enorme hoeveelheid illegaal vuurwerk in woning Scherpenzeel

30 november 2023 om 13:01 Overig

SCHERPENZEEL De politie heeft dinsdag 14 november twee inwoners van Scherpenzeel aangehouden vanwege het voorhanden hebben van een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk.

Dat melden de wijkagenten van Scherpenzeel via Facebook. In één van de auto’s van de verdachten werd twintig kilo aan Cobra 6-explosieven aangetroffen. ,,Voor de beeldvorming: we hebben het dan over driehonderd Cobra’s.’’

Daarna vond de politie in een woning nog eens 65 kilo aan illegaal vuurwerk. ,,Tevens zijn andere goederen in beslag genomen die betrekking hebben op de Wet Wapens en Munitie’’, aldus de wijkagenten.

,,Als dit vuurwerk was ontploft, was een deel van de straat weggeweest”, zei één van de aanwezige agenten bij de woning in Scherpenzeel.

HANDGRANAAT Volgens politiechef Melchior Esser van het basisteam Veluwe Vallei Noord (Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk) is de explosie van een Cobra 6 te vergelijken met een handgranaat. Dat kan leiden tot zware verwondingen. Volgens Esser loopt er een strafrechtelijk onderzoek tegen de twee Scherpenzeelse verdachten.

De wijkagenten van Scherpenzeel sluiten hun bericht op Facebook af met een indringende waarschuwing: ,,Wees u ervan bewust dat ook jouw kind dit misschien in zijn slaapkamer heeft verstopt. We hebben het over explosieven die worden gebruikt bij plofkraken.’’

advertentie
advertentie