Afbeelding
Eigen foto

Thema-avond over gender

dinsdag 18 april 2023 19:45 tot 21:00

[RENSWOUDE] De Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV zorg voor het leven) organiseert op dinsdag 18 april in Renswoude een thema-avond over gender. Elise van Hoek verzorgt een inleiding op het onderwerp en deelt haar kennis.  

Van Hoek is als manager Onderzoeken Beleid van de NPV betrokken bij het voorbereiden, ontwikkelen en implementeren van diverse projecten in de zorg rond medisch-ethische thema’s, onder meer op het gebied van gender. Ook heeft zij veel over dat onderwerp gepubliceerd vanuit patiëntenperspectief.

Met de thema-avond wil de NPV belangstellenden meer kennis laten opdoen over de context, culturele ontwikkelingen en de transgenderwet.  ,,Er zijn twee nieuwe woorden die ineens overal opduiken: genderneutraliteit en transgenderisme. Laten we niet denken dat we met deze termen niets te maken hebben. Integendeel. Het raakt iedereen en juist ook de jongste generatie. Daarom is het belangrijk dat we weten waarover we praten.’’

De bijeenkomst op dinsdag 18 april vindt plaats in de bibliotheek van Renswoude, Van Reedeweg 77. Aanvang 19.45 uur. Toegang is gratis.

Locatie