Vrijwilligers Quinten en Marly planten de fruitbomen.
Vrijwilligers Quinten en Marly planten de fruitbomen.

Vooruitlopend op 800 jaar Scherpenzeel 800 bomen planten in voedselbos

zaterdag 16 maart 2024 10:00 tot 16:30

[SCHERPENZEEL] Inwoners van Scherpenzeel kunnen op NLdoet, zaterdag 16 maart, in het dorp de handen uit de mouwen steken door samen met anderen achthonderd jonge bomen te gaan planten in voedselbos De Boomgaard in Scherpenzeel. Ze doen dit in aanloop naar het 800-jarig bestaan van Scherpenzeel in 2029. ,,Tussen 10.00 en 16.30 uur is iedereen van harte welkom met kinderen, familie, buren of vrienden in het voedselbos van 18.000 m2 aan de Barneveldsestraat 11 B (inrit rechts van de boomkwekerij)’’, aldus een van de organisatoren. ,,Voor elk uur dat u meehelpt, krijgt u een tegoedbon en mag u in de zomer aardbeien, bessen, pruimen, kersen en in de herfst appels, peren komen plukken. U krijgt een mail wanneer er wat te oogsten is.’’ Aanmelden kan bij Vital van Looveren (vanaf hoe laat en met hoeveel volwassenen en kinderen): boomgaard@xs4all.nl.