Tesse de Loo
Tesse de Loo fotograaf A. van de Meer

Literaire Avond met Tessa de Loo

maandag 18 maart 2024 20:00

[WOUDENBERG/SCHERPENZEEL] De gerenommeerde Nederlandse schrijfster Tessa de Loo wordt maandagavond 18 maart geïnterviewd tijdens de jaarlijkse schrijversavond in Schimmel 1885 in Woudenberg. De avond wordt georganiseerd door de Rotary Club Scherpenzeel - Woudenberg en de bibliotheken van beide plaatsen, als onderdeel van de Boekenweek.

In 1983 maakte Tessa de Loo haar debuut met de verhalenbundel “De meisjes van de suikerwerkfabriek”. Dit boek, bekroond met twee debuutprijzen, beleefde meer dan twintig drukken. Haar grote roman “De Tweeling” uit 1993, een verhaal over twee zussen in de Tweede Wereldoorlog, werd vertaald in 24 talen en verfilmd in 2002. Haar nieuwste werk heet ‘De stad in je hoofd’.

Het verhaal begint met de achtjarige Twan, wiens familiehuis tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt verwoest. Jaren later bloeit er liefde op tussen Twan en een jonge vrouw, terwijl hij een huis in de schilderachtige Benedenstad koopt en restaureert. Echter, modernisering bedreigt het historische stadsdeel, en Twan wordt geconfronteerd met het trauma uit zijn jeugd in zijn strijd om sloop te voorkomen.

Toegangskaarten kosten € 9,50 en zijn online verkrijgbaar via bibliotheekeemland.nl en bij de boekhandel Van Lunteren in Woudenberg.

Meer informatie op de website van 

Locatie