Exposities in de Bibliotheek
Exposities in de Bibliotheek de Bibliotheek Z-O-U-T

Tweetal exposities in de Bibliotheek Renswoude

3 oktober 2019 om 10:04 Evenementen Deel je nieuws

Tot en met eind oktober is er in de Bibliotheek Z-O-U-T- vestiging Renswoude een tweetal exposities te bekijken: een kunstexpositie van Ditta Oskam en een jeugdboekenverzameling van Willem Beelen.

Ditta exposeert diverse werken waarbij ze laat zien welke technieken ze in huis heeft. Ditta komt uit Woudenberg en heeft van haar moeder leren naaien, breien, haken en borduren. Op de middelbare school bracht ze veel tijd door in het tekenlokaal waarbij textiele werkvormen haar bijzonder aansprak. Na de schoolperiode kwam de creativiteit wat meer op de achtergrond door werk, huwelijk en de verzorging van kinderen. Omdat haar man vaak voor werk avonden weg is, volgde Ditta die tijd creatieve cursussen; elk jaar een andere techniek. Ook nam ze het boetseeratelier ‘De Kunstberg’ over waar klei, tegels en lijm de hoofdrol spelen. Nu is het tijd om te laten zien wat al die techniekkennis oplevert.

Willem Beelen toont een verzameling jeugdboeken uit de periode 1900 - 1940. Dik Trom, Pietje Bell, Kruimeltje ….wie kent deze boeken niet? Wim is een verwoed verzamelaar. Naast de verzameling jeugdboeken verzameld Willem materialen over Kamp Amersfoort, bevrijdingskaarten en materialen over Fré Cohen, een Nederlandse grafica en tekenares van joodse komaf. Een bijzondere selectie van jeugdboeken van de bekende uitgeverij Kluitman nu te bewonderen in de Bibliotheek.

Tot eind oktober bent u tijdens openingstijden van harte welkom in de Bibliotheek. Op www.bibliotheekzout.nl kunt u de openingstijden raadplegen. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Renswoude is te vinden aan de Van Reedeweg 77 in Renswoude.

advertentie
advertentie