echtpaar Pater 60 jr getrouwd
echtpaar Pater 60 jr getrouwd C.. van Bennekom

Diamant voor Scherpenzeels echtpaar Pater-Lagerweij

22 april 2020 om 23:28 Mensen Deel je nieuws

SCHERPENZEEL Jan en Jannie Pater- Lagerweij uit Scherpenzeel waren maandag 20 april precies zestig jaar getrouwd. In huiselijke kring is stil gestaan bij deze bijzondere dag. Burgemeester Harry de Vries kwam vanwege de coronacrisis niet langs, maar belde het diamanten echtpaar maandagochtend wel op om namens de hele gemeente Scherpenzeel de hartelijke felicitaties over te brengen. 

Jan (82) en Jannie (83) kwamen elkaar meer dan zestig jaar geleden tegen tijdens een oppasavondje in Lunteren. Het klikte meteen tussen hen en dat bleef zo.  Ze trouwden, kregen kinderen en hebben samen Pater Zonweringen opgericht, een  echt familiebedrijf dat inmiddels al meer dan veertig jaar in Scherpenzeel bestaat. 

Het echtpaar kreeg vier kinderen, waarvan een op 7-jarige leeftijd is overleden, en elf kleinkinderen. Het eerste achterkleinkind is inmiddels op komst. Het echtpaar staat nog actief in het leven en gaat er geregeld op uit om te wandelen of te fietsen. De twee jubilarissen hopen later met kinderen en kleinkinderen (en achterkleinkind!) hun jubileum uigebreid te kunnen vieren.

advertentie
advertentie