Ons Genoegen hervat orkestrepetities in buitenlucht
Ons Genoegen hervat orkestrepetities in buitenlucht Thieme Wels

Ons Genoegen hervat orkestrepetities in buitenlucht

10 juni 2020 om 12:01 Muziek Deel je nieuws

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, heeft Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude de orkestrepetities weer hervat. Niet in verenigingsgebouw ’t Podium, maar buiten in de openlucht op anderhalve meter afstand van elkaar.

Bijna drie maanden lang kon het harmonieorkest niet repeteren. Ook verschillende activiteiten konen niet doorgaan. “Het solisten- en ensemblesconcours, het lentekriebelconcert van onze leerlingen en het bevrijdingsconcert van het harmonieorkest vielen allemaal in het water”, vertelt voorzitter Erwin Veldhuizen. “Heel jammer uiteraard, maar wel begrijpelijk.” Nu Nederland grip krijgt op het coronavirus en de maatregelen worden versoepeld, heeft Ons Genoegen toestemming gekregen van de gemeente Renswoude om weer te repeteren.

Twee kleine orkestjes
Ons Genoegen volgt hierbij de richtlijnen van het RIVM en de KNMO, de landelijke overkoepelende muziekorganisatie. Erwin: “Zij hebben uitgebreide instructies gemaakt, zodat de kans op overdracht van het coronavirus kleiner wordt en we kunnen voldoen aan de anderhalve meter-afspraken. Zo repeteren we niet in ons gebouw, maar buiten op de parkeerplaats.” Omdat het wordt afgeraden om in grote groepen samen te komen, heeft de vereniging het orkest in tweeën gesplitst. “Eigenlijk hebben we nu twee kleine orkesten. Zij repeteren om de beurt op woensdag- en donderdagavonden.”

Eerste buitenrepetitie
Afgelopen week was de eerste repetitie. “En wat was dat fijn!”, vertelt Erwin enthousiast. “Het was ontzettend leuk om elkaar weer te zien en om samen weer even muziek te maken. We moeten ons door de coronacrisis even aanpassen, maar op deze kunnen we toch met onze passie bezig zijn.” Helaas voor de tweede groep viel de repetitie op donderdagavond in het water vanwege het slechte weer.

Of Ons Genoegen voor de zomervakantie nog een klein (buiten)concertje kan geven, is nog onduidelijk. “We hopen natuurlijk van wel. We hebben daarover nauw contact met de gemeente. Voor nu repeteren we gewoon gezamenlijk en doen we wat we het liefste doen: samen muziek maken.”

Ons Genoegen hervat orkestrepetities in buitenlucht
Ons Genoegen hervat orkestrepetities in buitenlucht
Ons Genoegen hervat orkestrepetities in buitenlucht
advertentie
advertentie