De inzamelboxen die klaarstaand om gedistribueerd te worden.
De inzamelboxen die klaarstaand om gedistribueerd te worden. Ab de Rooy

Lions Club zamelt weer DE-punten in.

6 december 2020 om 15:44 Maatschappelijk Deel je nieuws

Dit jaar doet Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude opnieuw mee aan de landelijke Lions-actie om Douwe Egberts waardepunten in te zamelen. Wat ooit begon als lokale aktie van Lions Club Voorburg en vindt inmiddels navolging in het gehele land. In de maand december worden verzameldozen bij de diverse inleveradressen (meestal supermarkten) geplaatst, waarin de inwoners van onze gemeenten hun DE Waardepunten kunnen deponeren. Elke 500 DE-punten levert een pak koffie op voor de Voedselbank! 

Aan het einde van de maand worden de punten geteld en verzameld in het landelijke inleverpunt in Voorburg. Vorig jaar werden ruim 65 miljoen koffiepunten aan DE overhandigd die dit aantal met 20 procent verhoogde en 134.000 pakken koffie voor de Voedselbanken in Nederland leverde. Douwe Egberts verzorgt eveneens de distributie naar de Voedselbanken in het hele land!

Het mooie is dat de plaatselijk ingeleverde punten ook ten goede komen aan de plaatselijke Voedselbank - in ons geval Voedselbank Amersfoort. Koffie is een duur product, bederft niet en zit dus maar zelden in een voedselpakket en op deze manier kunnen de klanten van de Voedselbank elke maand een pak koffie tegemoet zien. Keer dus uw keukenlaatjes om en lever uw punten (liefst geteld) in bij de onderstaande adressen! De klanten van de Voedselbank zullen u er dankbaar voor zijn.

'Oud geld'

Ook bestaat de mogelijkheid uw oude munten - u heeft er vast wel wat hier en daar slingeren van een heerlijk vakantie of zoiets - in de verzamelboxen te deponeren. De opbrengst hiervan komt eveneens ten goede aan dit mooie doel.

Onze inleveradressen:

U kunt uw DE punten en ‘oud geld’ deponeren in de boxen die zijn opgesteld bij: ESSO Voskuilen - Woudenberg, Albert Heyn - Woudenberg, Jumbo - Woudenberg, Hoogvliet - Woudenberg, Jumbo - Scherpenzeel en COOP - Renswoude. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

advertentie
advertentie