Ons Genoegen geeft eindelijk weer concert
Ons Genoegen geeft eindelijk weer concert Gerard-Jan Gerritsen

Ons Genoegen geeft eindelijk weer concert

28 november 2021 om 16:22 Activiteiten Deel je nieuws

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude heeft na bijna twee jaar eindelijk weer een concert kunnen geven. Het was direct ook de laatste avond dat het orkest weer van zich kon laten horen, want door de nieuwe coronamaatregelen liggen de repetities voorlopig weer stil.

“We hebben na de persconferentie van vrijdagavond met het bestuur, onze concertcommissie en de PR-commissie een lange discussie gevoerd of we het concert wel door moesten laten gaan, omdat de coronasituatie natuurlijk weer enorm ernstig is”, legt secretaris Maaike van Saane uit. “Uiteindelijk hebben we besloten om het door te laten gaan, omdat pas een dag later de aangescherpte maatregelen zouden ingaan. Wel hebben we op het laatste moment onze orkestleden én publiek gevraagd om ook een zelftest te doen, om zo te proberen corona buiten de deur te houden.” Naast de zelftest waren bezoekers ook verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen en werd het publiek verschillende keren gevraagd om afstand te houden.

Corona even vergeten
Ondanks alle coronamaatregelen, voelde de concertavond als vanouds en werden alle coronazorgen even vergeten. Op het programma stonden een aantal werken waar het orkest voor én tijdens de coronapandemie aan heeft gewerkt, zoals het stuk “Fields Overture”’ en “Whispers from Beyond”. Ook speelde het orkest “The Story of Anne Frank”, een prachtig werk dat het levensverhaal van Anne Frank muzikaal vertelt. Het stuk werd indrukwekkend door de indringende vioolsolo van de speciaal ingevlogen violiste Heleen van den Bosch.

Bekende musicalhits
Na de pauze stond bekende musicalmuziek op het programma, zoals medleys van “Tanz der Vampire” en “Aladdin”. Daarnaast speelde Ons Genoegen muziek van “The Sound of Music” en “Grease”. Hierbij begeleidde het orkest de zangers Justine Buijserd, Imie Nieuwland, Ralph van Zwieten en Jasper Hanegraaf.

“Als vereniging kijken we terug op een prachtig concert”, vertelt Van Saane trots. “We hopen dat de coronasituatie snel weer verbetert, zodat repeteren weer mogelijk wordt. Als de situatie het toelaat, geeft de vereniging op zaterdag 9 april 2022 weer een concert.”

Ons Genoegen geeft eindelijk weer concert
Violiste Heleen van den Bosch tijdens het concert
Justine Buijserd zingt 'The Sound of Music
advertentie
advertentie