Woensdag 30 september 50-ste Stroopwafelbuitenconcert in Scherpenzeel

29 september 2020 om 08:09 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Op woensdag 30 september heeft zorglocatie Groenewoude in Woudenberg om 15.20 uur de eer het 50-ste 'corona' buitenconcert te ontvangen van de Stichting Stroopwafelconcerten. In de muzikale rondgang worden ook de instellingen Huize Nieuwoord (14.30 uur) en Huis in de Wei (16.20 uur) verrast met een buitenconcert. Uiteraard kunnen de bewoners tijdens de concerten genieten van een stroopwafel! De concerten worden verzorgd door het koperensemble Vieve Brass, bemenst door studenten van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

De Stichting Stroopwafelconcerten uit Ermelo verzorgt sinds 2019 stroopwafelconcerten op zorglocaties. Het concept is eenvoudig en aansprekend: jong muziektalent (van talentklassen van muziekscholen en particuliere docenten tot en met conservatoriumstudenten) geven een mooi concert voor bewoners en verzorgers van (woon)zorgcentra. Bij het concert worden stroopwafels uitgedeeld. Deze worden gebakken door bakkers van het dagactiviteitencentrum De Oude School in Ermelo.

Als gevolg van de coronacrisis is het concept van intieme concerten in zorgcentra tijdelijk aangepast naar een rondgang van buitenconcerten in de tuin van zorgcentra. Na de rondgang in Woudenberg staat de teller al op 51 gegeven buitenconcerten. De stichting voorziet daarmee in een duidelijke behoefte.

Harry van Asselt, ondernemer uit Ermelo, is de drijvende kracht achter dit concept. Voor meer informatie, zie www.stroopwafelconcerten.nl of kijk op de Facebookpagina, waar impressies van alle gehouden concerten en leuke nieuwtjes zijn te vinden.
 

advertentie
advertentie