TVS 1 halverwege competitie ongeslagen koploper.

15 oktober 2020 om 13:24 Sport Deel je nieuws

T.V.S. 1 halverwege competitie ongeslagen koploper.

In de laatste wedstrijd van de eerste competitie helft werd in Utrecht tegen S.V.E. de vijfde overwinning behaald waardoor halverwege het seizoen T.V.S. aan kop gaat met een punt voorsprong op Elan uit Baarn. Of er nog een tweede seizoenshelft komt is nog twijfelachtig gezien de huidige situatie m.b.t. corona.

In de openingspartij leed Edwin Vetkamp een nederlaag door na winst in de eerste game vervolgens drie games op rij te verliezen tegen Abd Alhady Abwa. Jan van de Beek spiegelde de partij van Vetkamp, hij verloor de eerste game tegen Folkert Schuurman maar won daarna driemaal waardoor de stand weer gelijk getrokken werd. In het dubbel wat volgde behielden van de Beek en Vetkamp hun ongeslagen status tot nu toe want in vier games werd er gewonnen met de cijfers 9/11, 11/5, 11/6 en 12/10.

In de tweede serie van de enkelspelen won van de Beek vervolgens na een uiterst spannende partij van Abwa, na verlies van de twee eerste games met 4/11 en 10/12 overleefde van de Beek in de derde game een paar matchpoints maar won toch met 18/16 waarna de games vier en vijf met 11/7 werden gewonnen. Vetkamp bepaalde in de slotpartij de eindstand op 1-4 door Schuurman vrij gemakkelijk in drie games te verslaan met 11/7, 11/6 en 11/6.

Of en wanneer de tweede competitie helft van start gaat is nog een vraagteken en hangt volledig af van de ontwikkelingen rondom het corona virus.