LoGé in huis leest voor tijdens BoekStartdag
LoGé in huis leest voor tijdens BoekStartdag Marjon de Kruijff

Eerste landelijke BoekStartdag in de bieb

21 juni 2021 om 11:53 Activiteiten Deel je nieuws

Veel Kinderen en hun ouders kwamen zaterdag naar de Bibliotheek Scherpenzeel voor de landelijke BoekStartdag. Een dag waarop de allerjongsten en hun ouders kennis kunnen maken met de Bibliotheek.

Er was tijdens de BoekStartdag van alles te doen in de bieb. Kinderen konden luisteren en kijken naar prentenboeken, voorgelezen door medewerkers van LoGé in Huis en de Bibliotheek. Na het verhaal kon er nog een kleurplaat gekleurd worden. Een medewerkster van Speel-o-theek de Speelvallei was aanwezig met allerlei speelgoed, waar dan ook volop mee gespeeld werd.
Het knutselen had grote aantrekkingskracht op de kinderen. Met veel plezier werd er gekleid met havermoutklei, geschilderd met yoghurtverf en gekliederd met scheerschuim.
Tussen de activiteiten door konden de kinderen kijken naar digitale prentenboeken.
De medewerkers van de Bibliotheek kijken terug op een geslaagde ochtend.

BoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor ouders met hun kinderen van 0 tot 4 jaar. Ze worden aangemoedigd om samen te genieten van het lezen van boeken en worden gestimuleerd om naar de Bibliotheek te gaan. In de Bibliotheek kunnen de medewerkers ouders adviseren over geschikte boekjes en worden activiteiten voor ouders met hun jonge kind georganiseerd. De Bibliotheek Scherpenzeel werkt ook samen met de Scherpenzeelse kinderopvanginstellingen door het aanbieden van BoekStart in de Kinderopvang. Voor kinderen en jeugd tot en met 17 jaar is een lidmaatschap van de Bibliotheek gratis.

LoGé in huis leest voor tijdens BoekStartdag
advertentie
advertentie