aankondiging
aankondiging Connie van Winssen

Nieuwe expositie Te Kunst en Te Keur

23 juni 2021 om 11:27 Lokaal Deel je nieuws

Van 30 Juni tot en met 14 Juli exposeren weer 7 nieuwe kunstenaars naast eigenaar Connie van Winssen (schilderijen). Het zijn Ans van der Zweep (etsen), Silene van Waveren (keramiek), Joek van Draanen (brons met glas), Marina Maas (tassen), Noor Agter (gemengde technieken), Jetty van Well (olieverfschilderijen), Gerrie van de Reep (stenen hangers). De galerie, Dorpsstraat 220,  is elke woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 13-17 uur.

Ans van der Zweep  uit Renkum zegt: Het kleurrijke, de humor, het avontuur en de uitdaging horen bij het leven. Dit  ‘leven’ breng ik met fijngevoeligheid over op mijn etsen. Het etsen is al een uitdaging op zich.

Silene van Waveren uit Den Dolder heeft o.a. een modeopleiding gevolgd. Driedimensionaal werken is voor haar hét medium waarmee zij als kunstenaar haar verhaal, haar wereld kan verbeelden. Elk object is uniek, omdat zij niet met mallen werkt.

Joek van Draanen uit Almere is al geruime tijd actief als beeldend kunstenaar. 
Het werk is gemaakt van het harde glas, gecombineerd met brons. Met deze materialen is hij in staat om een sculptuur te vormen met een uniek aangezicht.

Marina Maas uit Velp  heeft met haar opleiding Fashion Design aan de Kunstacademie ARTEZt niet alleen als tassenontwerper, maar ook als beeldend kunstenaar een speciaal oog voor spannende kleurcombinaties en krachtige vormen. 

Noor Agter woont en werkt in Eenrum (Groningen).
Ze volgde Academie Minerva in Groningen, de Hoge School der Kunsten in Utrecht en later diverse cursussen op beeldend gebied. Ze maakt ruimtelijk werk. Haar materialen zijn papier-maché, ijzerdraad, hout, stenen, gevonden voorwerpen van het wad, etc. 

Jetty van Well uit Barchem is een schilderes van licht en sfeer, van verhalende portretten, van landschappen vol stilte, rust en ruimte, waar de toeschouwer in wil dwalen. Haar inspiratie haalt zij uit de wereld direct om haar heen: mensen, landschappen, dieren.


Gerrie van de Reep uit Nijkerk maakt sinds 2015 hangers van natuursteen. In het begin gebruikte ze voor de hangers het afval van het beeldhouwen van haar man.
Inmiddels heeft ze een breed assortiment van halssieraden 


Connie van Winssen uit Scherpenzeel wordt geïnspireerd door organische vormen.
Compositie, kleur en contrast zijn belangrijker dan het onderwerp zelf.
Krachtig, expressief en bewust toegankelijk werk is het resultaat.

schilderij
advertentie
advertentie