Johan ter Burg gehuldigd
Johan ter Burg gehuldigd Thieme Wels

Ons Genoegen huldigt ‘eindelijk’ tien jubilarissen

3 oktober 2021 om 16:51 Lokaal Deel je nieuws

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude heeft op zaterdag 25 september eindelijk tien jubilarissen gehuldigd. Door de coronapandemie konden leden bijna 1,5 jaar niet met zijn allen samenkomen, maar door de nieuwe versoepelingen was het eindelijk mogelijk om de jubilarissen in het zonnetje te zetten.

Doordat in het najaar van 2018 voor het laatst jubilarissen zijn gehuldigd, was het aantal nieuwe jubilarissen flink opgelopen. “We hadden inmiddels tien feestjes te vieren. Dat zou te veel tijd in beslag nemen tijdens een concertavond én geen recht doen aan de jubilarissen, want we willen iedereen toch even apart in het zonnetje zetten.” Om het nieuwe muzikale seizoen goed te starten én de jubilarissen te huldigen, besloot de vereniging een feestavond te organiseren. “En precies op die zaterdag werd er versoepeld, waardoor het een feest als vanouds werd!”

Serenade
Voordat het feest echt kon losbarsten, bracht de vereniging eerder die dag een serenade bij Job Boom in Scherpenzeel. Het 87-jarige erelid van Ons Genoegen vierde zijn 70-jarige lidmaatschap, wat voor Ons Genoegen reden was om hem thuis te bezoeken. “Ook al kan Job helaas niet meer meespelen in het orkest, hij blijft een gewaardeerd lid dat heel veel voor onze vereniging heeft gedaan. Als vereniging vonden we het dan ook erg leuk om hem op deze manier in de spotlight te zetten.”

90’s Night
Tijdens de feestavond ‘90’s Night!’ werden vervolgens alle andere jubilarissen gehuldigd. Johan ter Burg en Ronald van Dijk vierden hun 50-jarig lidmaatschap, Roelof Gaasbeek en Ron Versteeg zijn 40 jaar lid, Erwin Veldhuizen, Judith Plantinga en Gerrita van der Meer 25 jaar en Marleen van Capelleveen en Rowahr Houthuijzen 12,5 jaar. “Doordat we de ‘jaren 90’ als thema hadden, was vrijwel iedereen leuk verkleed. Dat maakte de avond extra feestelijk!”

Nadat alle jubilarissen waren gehuldigd, barste het feest los. “We hebben heerlijk met elkaar gegeten, een pubquiz gedaan en daarna tot 00:00 uur gefeest in de bar. Het was echt geweldig om dit weer samen met elkaar te kunnen doen!”

Concert
Inmiddels is Ons Genoegen begonnen met de voorbereidingen voor een najaarsconcert. “Op 27 november hopen we dan weer voor publiek te spelen. Het is dan twee jaar geleden dat we een concert hebben gegeven, dus we kijken er echt naar uit. Houd voor meer informatie www.onsgenoegen.org in de gaten!”

Roelof Gaasbeek gehuldigd
Leden Ons Genoegen worden gehuldigd
Leden Ons Genoegen worden gehuldigd
Leden Ons Genoegen worden gehuldigd
Feestavond Ons Genoegen
Feestavond Ons Genoegen
Job Boom wordt gehuldigd
Feestavond Ons Genoegen
advertentie
advertentie