T.V.S. blijft koploper ondanks gelijkspel in voorlaatste speelronde.

3 april 2019 om 13:33 Sport/sport Deel je nieuws

T.V.S. 1 behoud de leiding in de 2e klasse ondanks gelijkspel tegen V.T.V.   

In de voorlaatste speelronde stond de uitwedstrijd tegen de nummer drie in de stand, het Nieuwegeinse V.T.V. op het programma. Na een wedstrijd met twee gezichten waarin de T.V.S.-ers een 5-1 voorsprong uit handen zagen glippen en de tegenpartij op gelijke hoogte kwam waardoor een gelijkspel het eindresultaat was. Doordat concurrent Bijmaat ook niet optimaal presteerde gaat T.V.S. de laatste speelronde in met een kleine voorsprong van twee punten op de Huizenaren die op papier in de laatste wedstrijd een eenvoudiger opgave lijken te hebben, het gaat dus nog spannend worden wie de titel in de wacht gaat slepen.

In de openingspartij ging Jan van de Beek goed van start door in drie games te winnen van Frank van de Velde. Rein Schellingerhout ging vervolgens ook in drie games ten onder tegen Sjoerd van Beuzekom. Edwin Vetkamp zette T.V.S. weer op voorsprong want hij versloeg in vier games Jorrit van der Kooi. De voorsprong werd voor de pauze nog vergroot doordat van de Beek en Schellingerhout het dubbel wonnen in straight games, 11/6, 16/14 en 11/7.

Na de pauze liep T.V.S. uit naar een 5-1 tussenstand, eerst was van de Beek in vier games te sterk voor van Beuzekom en Vetkamp had weinig problemen om met 11/4, 11/8 en nogmaals 11/8 van van de Velde te winnen. Met deze stand op het scorebord zag het er goed uit voor de T.V.S.-ers maar in de vier laatste partijen stokte de machine enigszins want zowel Schellingerhout als Vetkamp verloren beiden in vier games van achtereenvolgens van der Kooi en van Beusekom en ook van de Beek verloor enigszins verrassend met 9/11, 9/11 en 6/11 van van der Kooi. In de slotpartij leek Schellingerhout op weg om alsnog de winst nog veilig te stellen want tegen van de Velde nam hij met 11/9 en 11/6 een 2-0 voorsprong, maar van de Velde wist zich op tijd te herpakken en greep via 11/3, 11/5 en 11/7 alsnog de winst in deze partij waardoor de eindstand dus 5-5 werd.

In de tiende en laatste speelronde staat er een thuiswedstrijd in “de Breehoek” op het programma. Op Maandag 15 April is Shot uit Soest de tegenstander, de eerste wedstrijd eindigde in een geflatteerde 8-2 overwinning, bij hetzelfde resultaat is het kampioenschap binnen!

 

advertentie
advertentie