T.V.S. 1 haalt uit in thuiswedstrijd tegen concurrent Hoogland

30 oktober 2019 om 13:33 Tafeltennis Deel je nieuws

 

In de zevende speelronde moest T.V.S. het thuis opnemen tegen Hoogland het team dat met T.V.S. de tweede plaats deelde met vier punten achterstand op koploper Almeerspin. De uitwedstrijd was destijds met 7-3 gewonnen en deze keer viel de overwinning zelfs nog ruimer uit want het werd maar liefst 9-1 waardoor Hoogland voorlopig in ieder geval is afgehaakt in de titelstrijd en de T.V.S.-ers moeten blijven hopen op een misstap van koploper Almeerspin.

In de openingspartij won Edwin Vetkamp van GertJan Bleeker na een spannende partij waarin hij een 2-1 achterstand goed maakte door de laatste twee games met 11/9 te winnen. Jan van de Beek en Rein Schellingerhout wonnen daarna beiden vrij gemakkelijk hun eerste partij van de avond tegen resp. Joseph van Sommeren en invaller Gerard van Dam. Ook in het dubbelspel kwamen Vetkamp en van de Beek niet in de problemen en wonnen zij in drie games met achtereenvolgens 11/7, 11/5 en 12/10 waardoor de stand met het ingaan van de pauze 4-0 was voor de T.V.S.-ers.

Na de pauze was het van de Beek die een moeizame overwinning boekte op Bleeker want hij verspeelde een 2-0 voorsprong in games maar won de beslissende vijfde game nipt met 11/9. Vetkamp en Schellingerhout wonnen daarna beiden hun tweede partij waarbij alleen Schellingerhout een game moest afstaan tegen van Sommeren. Met nog drie partijen te gaan was de voorsprong opgelopen naar 7-0. Van de Beek was vervolgens in drie games te sterk voor van Dam. In de voorlaatste partij wisten de gasten dan toch de eer te redden want het was Bleeker die in drie games met 12/10, 11/5 en 11/9 won van Schellingerhout. In de slotpartij bepaalde Vetkamp met zijn derde zege van de avond de eindstand op 9-1 door met 11/8, 11/9, 10/12 en 11/8 te winnen van van Sommeren.

In de achtste speelronde staat op Maandag 4 November opnieuw een thuiswedstrijd in “de Breehoek” op het programma, Laren 1 is dan de tegenstander, de eerste wedstrijd werd door de T.V.S.-ers met 6-4 gewonnen.

advertentie
advertentie