Verdediging van Daphne Stoffelsen
Verdediging van Daphne Stoffelsen Wim van de Lagemaat

Dames Set Up verliezen nipt van koploper.

10 november 2019 om 19:43 Volleybal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag ontvingen de dames van Volleybalvereniging Set Up ’69 de koploper,  Heijendaal uit Nijmegen. Na een slecht begin wist Set Up zich toch terug in de wedstrijd te knokken. Uiteindelijk wisten ze net niet door te drukken op het einde van de 3e en 4e set, waardoor ze met 1-3 verloren. De dames van Set Up blijven daarmee op de 10e plek in de poule.

De eerste set begon heel moeilijk. De verdediging kreeg geen vat op de moeilijke service van Heijendaal. Pas in de tweede helft van de set begon het wat beter te draaien, maar het was te laat om de set nog naar zich toe te trekken. De tweede set ging een stuk beter. De tegenstander werd direct onder druk gezet en de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De derde en vierde set gingen gelijk op en de dames van Set Up hadden beide sets de kans om te winnen. Uiteindelijk kwamen ze op het einde van de set net tekort, waardoor deze sets helaas verloren gingen.

Toch kunnen de dames terugkijken op een goede wedstrijd. De inzet van Mareille Valkenburg als libero bracht meer rust in de verdediging en ook blokkerend werden veel punten gescoord.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 23 november tegen Avior.