Afbeelding
Wim van de Lagemaat.

Dames Set Up ’69 winnen van VVH uit Harderwijk.

9 februari 2020 om 18:51 Volleybal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Volleybalvereniging Set Up ’69 een sterke wedstrijd en wonnen verdiend met 3-1 van VVH.

De eerste set begon Set Up gelijk sterk met en ze liepen uit naar een 10-5 voorsprong. Helaas konden ze die voorsprong niet vasthouden. Met een sterke servicebeurt van VVH kwam VVH weer terug in de set en werd de set verloren met 16-25. Maar de dames hadden laten zien, dat er wat te halen was vandaag en de tweede set lieten ze zich niet nog een keer verrassen door de service van VVH. De passing lag vanaf het begin van de set veel beter en het ging de hele set gelijk op. Waar in eerdere wedstrijden dit seizoen de dames op het einde niet konden doordrukken, lukte dat nu wel. De set werd gewonnen met 25-23. Coach Michiel Bakker wilde niet wisselen in het winnende team, zodat met een ongewijzigde basis de derde set werd begonnen.

De dames van VVH konden niet meer overtuigen, mede door bekeken spel van set Up. Er werd goed gekeken waar de zwakke plekken van de tegenstander lagen, zodat zij moeite kregen in de opbouw. Daardoor kon de gevaarlijke middenaanval van VVH niet meer in stelling gebracht worden en moesten de meeste aanvallen over de buitenkant, waar een sterk blok stond.

De vierde set was de tegenstand van VVH gebroken; men ging steeds meer fouten maken en de dames van Set Up kwamen niet meer in de problemen. Deze 4 punten bieden hoop voor de toekomst. De volgende wedstrijd is zaterdag 22 februari om 17.30 in De Breehoek.