Blok van Set Up
Blok van Set Up Wim van de Lagemaat

Dames Set Up ’69 pakken 12 punten in 3 wedstijden.

1 maart 2020 om 10:16 Volleybal Deel je nieuws

De dames van Volleybalvereniging Set Up ’69 hebben afgelopen zaterdag met 3-1 gewonnen van de naaste concurrent Waho uit Wageningen. Door deze overwinning nemen ze afstand van de degradatiezone. Ze staan nu op de 8e plaats =, maar wel met 1 wedstijd meer dan Ormi, die negende staan.

De eerste set ging gelijk op en had beide kanten op kunnen vallen. De teams wisten wat er op het spel stond en het spel was daardoor van beide kanten enigszins nerveus. Set Up trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 26-24.

De tweede set gooiden de dames van de thuisploeg de schroom van zich af en begonnen vrijuit te spelen. De pass kwam goed bij de spelverdeler en daardoor konden alle aanvallers benut worden. Waho had daar geen antwoord op en de wissels van de coach van Waho konden daar ook niet meer bij helpen. De derde set ging Set Up op dezelfde voet verder. De coach van Set Up, Michiel Bakker, had eigenlijk geen wissels, maar de zes en de libero die in het veld stonden bleven geconcentreerd spelen en ook de derde set kwam niet meer in gevaar.

De dames wisten nu, dat er in ieder geval vier punten binnen waren, maar ze wilden natuurlijk ook de vierde set pakken. Helaas verslapte de concentratie en liep Waho uit naar een kleine voorsprong, die ze niet meer uit handen gaven.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 14 maart in De Breehoek.