Aanval van Manon Stoffelsen
Aanval van Manon Stoffelsen Wim van de Lagemaat

Eerste overwinning Dames Set Up ’69

10 oktober 2021 om 12:53 Volleybal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag hebben de dames van volleybalvereniging Set Up ’69 laten zien, dat ze met gedegen spel en veel inzet een wedstrijd kunnen winnen. Het was de eerste winst van dit seizoen en gezien het vertoonde spel belooft dit meer voor de rest van het seizoen.

Ormi uit Epe speelde haar eerste wedstrijd dit seizoen, dus was het nog afwachten hoe de tegenstand zou zijn. Maar direct vanaf het begin werd de tegenstander onder druk gezet. Door gevarieerde opslagen kon Ormi de pass niet bij de spelverdeler te krijgen. De aanval van kon daardoor goed verdedigd worden door Set Up en de eigen aanval kwam steeds goed door. De eerste set werd gemakkelijk binnengehaald met 25-15.

De coach Harry Kenter startte de tweede set met dezelfde opstelling en daarin bouwde Set Up ook direct een comfortabele voorsprong op. De blokkering was in orde en de ballen die er nog langs kwamen werden geconcentreerd verdedigd. Pas in de derde set kwam Ormi terug in de wedstrijd. Met een paar slimme opslagseries werd de verdediging van Set Up ontregeld. Ondanks een paar tactische wissels kon het tij niet meer gekeerd worden en werd de set verloren met 18-25.

De vierde set stelde Set Up weer orde op zaken en was de tegenstand van Ormi gebroken. Zonder veel problemen werd de set gewonnen met 25-14. Door deze 4 punten staat Set Up nu op de 7e plaats in de poule, hoewel de stand enigszins vertekend is, omdat er nog teams onder staan met minder wedstrijden. De volgende wedstrijd is al weer komende zaterdag om 15.00 uur in De Breehoek.