Een tipje van de sluier van de diepzinnige verbeelding op 25 september. Foto genomen door de wereldberoemde Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado.
Een tipje van de sluier van de diepzinnige verbeelding op 25 september. Foto genomen door de wereldberoemde Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado. Sebastião Salgado.

25 september: Back to the Bible

Activiteiten Deel je nieuws

Op woensdagavond 25 september staan de deuren van de Koepelkerk in Renswoude open voor alle twintigers en dertigers uit de regio. Met als titel ‘Back to the Bible’ is er die avond een informeel programma waarin het Bijbelboek Genesis centraal staat. De avond start om 20.00 uur en wordt rond 21.15 uur afgesloten met een hapje en een drankje. De toegang is gratis een aanmelden is niet nodig.

 

De avond is de eerste in een reeks van zes nieuwe avonden met een verrassend format voor twintigers en dertigers. Iedere avond is er een overview, een diepzinnige verbeelding en een persoonlijk verhaal bij telkens een ander Bijbelboek. De andere vijf avonden zijn eveneens op een woensdagavond in de Koepelkerk, namelijk op 16 oktober, 27 november, 15 januari, 12 februari en 18 maart. De avonden staan op zichzelf en kunnen daardoor ook los van elkaar bezocht worden.

Engeland

De titel van de avonden is ontleend aan ‘Back to Church Sunday’ zoals die in Engeland wordt georganiseerd. “Onder die titel worden mensen  op een laagdrempelige manier uitgenodigd om weer eens een kerkdienst te bezoeken”, vertelt ds. A. Schroten. “Zo zetten ook wij onze deuren graag open. Of je nu al veel in de kerk komt, of juist helemaal niet, we nodigen alle twintigers en dertigers graag uit. Om ze te laten proeven waar al die Bijbelboeken over gaan en hoe veelkleurig en relevant de boodschap is. We merken dat daar echt hun behoefte ligt”, legt Schroten uit. “Jongvolwassenen willen best weten wat er in de Bijbel staat. Maar dat moet dan wel concreet zijn, zonder er omheen te draaien.”

 

Laagdrempelig en leerzaam

Telkens een ander Bijbelboek openleggen, dat is waar Back to the Bible voor staat. Met een theologische blik zal ds. A. Schroten de avonden starten. Na een overview vat hij het betreffende Bijbelboek samen in een enkele kerngedachte. “Die kerngedachte trekken we daarna door naar onze eigen wereld door middel van een kunstzinnige verbeelding en door een persoonlijk verhaal dat van die waarheid getuigt” legt ds. Schroten uit. Bernd Damme is degene die de verbeelding voor zijn rekening neemt. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door middel van muziek, kunst en cultuur. Het persoonlijke verhaal  wordt telkens door een andere spreker ingevuld. Op 25 september is Jan van de Heetkamp te gast. De presentatie is steeds in handen van Elianne Damme.
 

advertentie