,,Een kaartcompetitie is geen inspanning maar ontspanning.''
,,Een kaartcompetitie is geen inspanning maar ontspanning.'' Adriaan Hosang

Bij het kaarten winnen de vrouwen

Activiteiten

RENSWOUDE Bij het jokeren ging de eerste prijs naar Teunie Brouwers met 620 punten, de tweede prijs was voor Mat Smits met 659 punten en derde werd Jopie Schoeman met 678 punten. De poedelprijs was voor Bets Veldhuizen met 895 punten.

Het klaverjassen werd gewonnen door Wil Gasenbeek met 46.447 punten, met als tweede Dirk Overeem met 46.246 punten en als derde Gerard Blaauwendraat met 45.654 punten.

De poedelprijs was voor Jo Breeschoten met 38.775 punten.

[PRESENTJES THUIS AFGELEVERD] Naast de bekers en de wisselbeker voor de winnaars bij jokeren en klaverjassen waren er ook presentjes voor iedere deelnemer aan deze competitie. In verband met corona dit keer geen prijsuitreiking in de kantine.

De kaartcommissie heeft de prijzen thuis afgeleverd. Er waren zestig deelnemers om te klaverjassen en achttien om te jokeren. Niet iedereen kon elke kaartavond van de partij zijn.

[GROTE BEKER] Winnaar van het klaverjassen Wil Gasenbeek: ,,Ik was hartstikke trots. Ik was heel verrast dat ik winnaar was. Ik wist niet wat ik zag, die grote beker en de bloemen, ja, echt leuk”.

Voor Wil is de klaverjasavond een avondje uit en vanwege die Corona heeft ze het echt wel gemist. Wil wordt iedere keer door haar man vanuit Wekerom gebracht en gehaald.

,,Ik mis het echt en hoop maar dat het in september weer doorgaat. Dan ben ik weer van de partij, want ik wil mijn titel verdedigen”.

Bep Terburg zelf een enthousiast klaverjasser: ,,Die avonden zijn een feestje voor mij. In Renswoude is het oergezellig en ook na de wedstrijd blijven we met een groepje nog even zitten.

Op mijn leeftijd is gezelligheid alles, je moet er toch zelf wat van proberen te maken. Ik hoop echt dat we in september weer kunnen starten, dat zou heel fijn zijn”.

[JOKEREN] Al heel wat jaren wordt bij Voetbalvereniging Renswoude een kaartcompetitie gehouden. Een enthousiaste groep vrijwilligers zet zich jaar na jaar in voor een goed en gezellig en sportief verloop van die kaartcompetitie. De 'kaartliefhebbers' gingen in september 2019 enthousiast van start.

Ieder jaar opnieuw vormt de groep mensen die graag klaverjassen de overhand, hoewel veel vrouwen de voorkeur aan jokeren geven.

Door de organisatoren - Tessa, Teus en Kees - wordt er alles aan gedaan om er een gezellige, leuke avond van te maken.

[TROUWE SPELERS] Deelnemers aan die kaartcompetitie zijn vaak trouwe spelers want niet snel zal men een kaartavond overslaan en mocht dat het geval zijn, dan is er iets bijzonders aan de hand. De organisatoren zorgen er vaak ook voor dat wanneer er ineens plekken zijn opengevallen dat men die weer weet te vullen met kaartliefhebbers die best bereid om waar nodig even in te vallen.

Dit jaar kreeg de kaartclub eind februari begin maart echter ineens te maken met het coronavirus en moesten de kaartavond afgelast worden.

Een gezellige kaartavond was ineens niet meer mogelijk. De voetbalaccommodatie ging dicht en ook het kaarten was voorbij.

[GROOT VRAAGTEKEN] Kees Overeem: ,,Het was voor velen een wat vervelende en abrupte afsluiting van de kaartcompetitie. Op dit moment hebben we ook nog geen idee wanneer we weer van start kunnen gaan met de nieuwe competitie.

Vergeet niet dat veel van onze deelnemers 70 jaar of ouder zijn. Ook de jaarlijkse kaartmarathon, aan het eind van het jaar, is nog een groot vraagteken”.

advertentie