Deelnemers aan de Donkere Dagen Training leren zowel te stoten als af te weren.
Deelnemers aan de Donkere Dagen Training leren zowel te stoten als af te weren. Rinus van Denderen

Afweren en trappen tijdens Donkere Dagen Training

4 oktober 2020 om 11:19 Activiteiten

SCHERPENZEEL ,,Een mooi Scherpenzeels initiatief. En de karateschool is een aanwinst voor onze gemeente, ook vanwege de vele kinderen die hier met plezier trainen.’’ Dat zei wethouder Gerard van Deelen zaterdag tijdens de start van de coronaproof Donkere Dagen Training in de karateschool in Scherpenzeel. 

De training is een initiatief van Hans Cleton (Karate-Do International Nederland) en heeft als doel het veiligheidsgevoel van de Scherpenzelers vergroten. De gemeente Scherpenzeel ondersteunt het initiatief van harte, liet Van Deelen weten. Hij onderstreepte in een korte toespraak het belang van zelfverdediging.

Onder toeziend oog van de wethouder gingen de deelnemers vervolgens aan de slag met uiteenlopende zelfverdedigingstechnieken om de weerbaarheid te vergroten en zich te wapenen tegen geweld. Hoe maak je jezelf los als iemand je probeert vast te houden? Hoe kun je een slag of trap het beste afweren? En welke stoot- en traptechnieken kun je zelf gebruiken als je wordt aangevallen? De deelnemers bouwden stap voor stap aan hun zelfvertrouwen.

Vanwege corona was de training dit jaar kleiner van opzet, maar dat mocht de pret niet drukken. Hans Cleton: ,,We gaan hier zeker mee door en hopen volgend jaar weer meer deelnemers te kunnen verwelkomen.’’

Wethouder Gerard van Deelen hield bij de start van de training een korte toespraak waarin hij het belang van zelfverdediging onderstreepte.
Deelnemers aan de Donkere Dagen Training leren zowel te stoten als af te weren.
Deelnemers aan de Donkere Dagen Training leren zich op verschillende manieren te verdedigen.
advertentie
advertentie