Diabetesweek in Apotheek Scherpenzeel.

Activiteiten

Apotheek Scherpenzeel, november 2014

Wat is uw risico op diabetes?

Op die vraag krijgt u antwoord tijdens de diabetesweek in de apotheek. De actie wordt georganiseerd door Apotheek Scherpenzeel in de 4de week van november. Het doel van de actie is om mensen bewust te maken van hun risico op diabetes type 2 en van de

aandoening.

Diabetes is een chronische ziekte die grote invloed kan hebben op de kwaliteit van leven. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te constateren of men een verhoogd risico heeft op het krijgen van diabetes omdat men zelf veel kan doen om dat risico te verkleinen of zelfs te halveren.

Mensen met een verhoogd risico op diabetes kunnen hun bloedsuikerwaarde gratis laten testen in Apotheek Scherpenzeel. Meten heeft echter alleen zin bij mensen die een verhoogde kans hebben op diabetes.

De risicotest van 'Kijk op Diabetes' bepaalt of mensen een verhoogde kans hebben.

Wat moet u doen?

- Doe de risicotest op: www.kijkopdiabetes.nl

- Indien u 9 of meer punten heeft, heeft u een verhoogde kans op diabetes. Schrijf het aantal punten op en neem de uitslag mee naar de apotheek. U kunt dan door middel van een klein vingerprikje de bloedsuikerwaarde laten testen.

- Indien u een lage kans of een licht verhoogde kans heeft op diabetes (minder dan 9 punten), dan is meedoen met deze bloedsuikertest niet nodig. Ook als u al voor uw diabetes onder controle staat, bijvoorbeeld bij uw huisarts, dan is een meting overbodig.

Wanneer kunt u komen?

Op maandag 24 en vrijdag 28 november. Voor de test hoeft u niet nuchter te zijn. Ook hoeft u geen afspraak te maken. De metingen worden gedaan tussen 9 en 17 uur.

Meer over de actie van Apotheek Scherpenzeel kunt u vinden op www.apotheekscherpenzeel.nl. Meer over diabetes en vooral het voorkomen daarvan: www.kijkopdiabetes.nl

advertentie