Tabletcafé XL - Meer en veilige opslag van foto's en video's op je tablet

24 december 2014 om 00:00 Activiteiten

De tablet is niet meer weg te denken, zo'n 70% van de huishoudens heeft zo'n apparaat. Er wordt van alles op gezet, dierbare foto's en andere zaken die je graag wilt bewaren. Een tablet is een handig klein apparaatje. Maar ze vallen weleens en kunnen kapot gaan of in het ongerede raken door diefstal en verlies. De gebruiker is dan alles kwijt! Verder raakt zo'n apparaat een keer vol. Waar laat je dan de foto's, video's en andere gegevens?

Het is handig en verstandig om belangrijke gegevens regelmatig veilig te stellen, veilig op te bergen op een ander apparaat of via internet ergens anders neer te zetten.

Wat zijn de mogelijkheden en hoe doe je dat? Dit alles kan gezien en ervaren worden op 13 januari om 19.30 in het leescafé van de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek tijdens Tablet Café XL. De toegang is gratis en u hoeft zich niet op te geven.

Een keer per maand wordt het Tabletcafé XL georganiseerd (tweede dinsdag van de maand). Tijdens deze bijeenkomsten wordt er een bepaald onderwerp behandeld. Om een indruk te geven, de onderwerpen van afgelopen keren:

- Beter en meer geluid uit je de tablet

- Meer Beeld uit je tablet. Met behulp van vier opstellingen konden de bezoekers de

verschillende mogelijkheden ervaren.

Tabletcafé

Om de veertien dagen is er Tabletcafé in Kulturhus de Breehoek. Op de donderdagochtend van 10.00 uur - 11.30 uur bent u welkom. Tijdens het Tabletcafé ontmoet u andere tabletgebruikers waarmee u samen aan de slag kunt gaan met uw tablet, ervaringen en handigheidjes uitwisselen, tips en trucs geven en ontvangen, van en met elkaar leren. Het kenmerk van het Tabletcafé is dat er geen programma is. De bezoekers maken zelf het programma. Verder is het er erg gezellig.

De cafe's worden georganiseerd door de Bibliotheek en de SWO Scherpenzeel en Renswoude. Meer info info@bibliotheekscherpenzeel.nl

advertentie
advertentie