Benefietavond voor Stichting Tour du ALS

2 april 2015 om 00:00 Activiteiten

Deze avond staat een bijzonder verhaal centraal.

"Joshua en het roer van Fortuna" is een magisch reisverhaal gebaseerd op de ervaringen van ALS-patiënt Jos en zijn vrouw Anneke. Op de reis, die tijdens de avond in zes delen beschreven én door illustraties wordt verbeeld, wisselen mooie en minder mooie gebeurtenissen elkaar af. Zonder dat het verhaal ALS beschrijft, hoopt het te laten zien dat ALS gepaard gaat met zo veel meer aspecten en emoties dan enkel het schrikbeeld dat het nu vaak bij mensen oproept.

Tussen de delen door leveren onder anderen Dagmar Gerritsen (solozang) en het popkoor "Get Around" (waarin ALS-patiënte Petra meerdere jaren heeft gezongen) een passende muzikale bijdrage. De Scherpenzeelse trimclub PMC (waar Jos nog altijd lid van is) zorgt voor de vrolijke noot.

De avond vindt plaats in het kerkgebouw van de protestantse gemeente "De Achthoek" aan de Molenweg nummer 1 in Scherpenzeel en begint om 20.00 uur. Beide predikanten van deze gemeente - Carla Melgers en Jan Hermes - leveren een inhoudelijke bijdrage aan de avond.

De avond wordt georganiseerd door leden van Team Petra. Team Petra hoopt op 28 mei a.s. fietsend of (hard)lopend de top van de Mont Ventoux te bereiken. Voor meer info over de Tour du ALS en Team Petra kijk op www.tourduals.nl

Samenvattend is de avond met één woord te typeren als een "Belevenis".

De toegang is gratis - het inzamelen van geld staat die avond niet voorop - en is daarmee maximaal laagdrempelig. Pas na afloop wordt er een inzameling gehouden waarbij de persoonlijke waardering voor de avond alsnog kan worden uitgedrukt in een financiële bijdrage. Dus wil je iets bijzonders beleven dan kan dat tijdens de ALS benefietavond.

advertentie
advertentie