Wie is het haasje tijdens de DierenUITdagen?

29 april 2015 om 00:00 Activiteiten

Uit de Nederlandse taal blijkt wel dat mensen zich graag meten aan de eigenschappen van dieren. Bekende uitspraken als 'zo sluw als een vos' of 'sterk als een beer' komen veelvuldig voor. In de meivakantie kan iedereen met elkaar de strijd aangaan en proberen verschillende dierenrecords te verbreken tijdens de DierenUITdagen in DierenPark Amersfoort.

Slingert opa net zo soepel als een aap of brult de jongste thuis zo hard als een leeuw? Tijdens de meivakantie komen alle dierlijke eigenschappen aan het licht en kan iedereen zich heerlijk laten gaan. Dieren weten mensen vaak glansrijk te overtreffen als het gaat over het verbreken van records, dus het wordt een behoorlijke test. Zo goed horen als een giraffe of kampioen hangen als een luiaard? Tijdens de DierenUITdagen ontdekt iedereen het dier in zichzelf.

Het park roept op om thuis alvast te oefenen voor de DierenUITdagen, iedereen kan zich uit laten dagen door hun huisdier. ''Filmpjes of foto's waaruit blijkt dat je iets net zo goed als je huisdier kan, kunnen worden ingezonden via de Facebook van het DierenPark'', vertelt projectleider Carlijn Franchimont. ''Ik ben benieuwd of het lukt zoveel eten in je wangen te verstoppen als een hamster of je hond bij te houden tijdens een sprint''. Onder de inzendingen worden entreekaarten weggegeven voor de DierenUITdagen in DierenPark Amersfoort.

advertentie
advertentie