Expositie in Galerie-Atelier de Linden

15 mei 2015 om 00:00 Activiteiten

Onder begeleiding van de Scherpenzeelse kunstschilder Ad Hoogendijk, hebben veertien cursisten het afgelopen seizoen de kunst van het aquarel schilderen geleerd. De komende weken exposeren zij hun werk in Atelier de Linden. Op donderdag 21 mei om 19.30 uur wordt de expositie feestelijk opengesteld voor publiek.

Ad Hoogendijk is een enthousiast autodidact kunstschilder, gespecialiseerd in aquareltechiek. Al sinds jaar en dag schildert en exposeert hij zijn werk in Galerie-Atelier de Linden in Scherpenzeel. Stevige kleuren en een expressieve stijl typeren zijn aquarellen. Natuur is zijn belangrijkste inspiratiebron, zowel in figuratieve zin als in abstracte vorm.

Sinds twee jaar biedt Hoogendijk ook aquarel-cursussen aan. "Het is leuk om verborgen talenten te ontdekken", aldus Hoogendijk. "Ieder heeft weer zijn eigen stijl. De een precies, de ander losser en abstracter. Tijdens mijn cursus kunnen ze hun eigen handschrift ontdekken." Naast de expositie in het atelier, kunt u in de galerie ook genieten van het werk van Hoogendijk zelf.

De expositie is nog tot en met 5 juni te bewonderen in Atelier de Linden aan de Lindenlaan 1 in Scherpenzeel. Kijk voor meer informatie over de aquarellen en openingstijden op www.ad-hoogendijk.nl.

advertentie
advertentie