Rundveeshow CowValley op 28 augustus 2015

21 augustus 2015 om 00:00 Activiteiten

Op vrijdag 28 augustus vindt de jaarlijkse koeienkeuring en kalvervoorbrengwedstrijd CowValley plaats in de manege "'t Willaer", te Scherpenzeel. Om 19.00 uur trappen de kinderen de avond af door hun eigen kalf aan de jury te laten zien. Hierbij zorgen de jeugdige boeren en boerinnen dat het kalf er piekfijn bijloopt en dat ze volledig mak is. Aansluitend begint vanaf 20.00 uur de keuring van pinken, vaarzen en oudere koeien. Iedereen die zin heeft in een gezellig avondje uit, met natuurlijk de koeienliefhebbers in het bijzonder, is deze avond van harte welkom op Willaerlaan 125 te Scherpenzeel (GLD). De toegang is gratis.

Cowvalley wordt jaarlijks georganiseerd door Fokstudieclub Woudenberg e.o. en PJGU Woudenberg e.o. Dit jaar doen 73 dieren, verdeeld over 11 rubrieken, mee aan de koeienshow . Aan het einde van de avond bepaalt de jury welk dier Miss CowValley 2015 wordt. Diegene uit het publiek die zijn keuze op hetzelfde dier als de jury laat vallen, maakt kans op een waardebon van VOA Scherpenzeel.

Voedselbank én regionale zuivelwinkel

Ook dit jaar steunt CowValley een goed doel. De opbrengst van de verloting gaat naar Stichting Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Deze stichting zal van het geschonken bedrag besteden aan producten van ijs- en zuivelboerderij "De Kleine Hope" uit Renswoude. De voedselbank heeft tot doelstelling het (tijdelijk) verschaffen van voedsel aan mensen die in de gemeente Utrechtse Heuvelrug onder de armoedegrens leven, evenals het reduceren van verspilling van voedsel.

advertentie
advertentie