Tabletcafé XL over ongewenste e-mails

22 december 2015 om 00:00 Activiteiten

Op dinsdag 12 januari 2016 is er weer een bijeenkomst van Tabletcafé XL, georganiseerd door SeniorWeb Scherpenzeel.

Tijdens de avond besteedt SeniorWeb aandacht aan het veilig omgaan met e-mails. Ontvangt u ook regelmatig e-mailtjes waar u niet om gevraagd heeft? Vaak gaat het dan om e-mails waarbij u gratis waardebonnen krijgt of bijvoorbeeld een aankondiging dat u een prijs heeft gewonnen.

Ook worden er e-mails verstuurd namens de bank over het controleren van betaalpassen of het verifiëren van uw gegevens. De laatste tijd circuleren er ook e-mails namens de NS en andere bedrijven waarbij zij u graag een paar gratis dagkaarten aanbieden en ook namens de Belastingdienst kunt u e-mails ontvangen. Zij willen graag te veel geïnde belasting op uw rekening storten. Kortom, u hoeft maar even te klikken en het geld stroomt bij u binnen. Maar …. Het spreekwoord 'niet alles wat blinkt is goud' is hier ook van toepassing.

Tijdens de avond leggen we uit hoe u deze e-mails kunt herkennen. Ook hoort u wat de gevolgen kunnen zijn wanneer u de aanwijzingen in de e-mail opvolgt en hoe u deze berichten zo veel mogelijk kunt voorkomen.

De avond is op dinsdag 12 januari en begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De avond vindt plaats in het Leescafé van de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De toegang is gratis.

Tabletcafé XL wordt georganiseerd door SeniorWeb Scherpenzeel, een initiatief van de Bibliotheek Scherpenzeel en de SWO Scherpenzeel en Renswoude.

advertentie
advertentie