Hulp voor vluchtelingen door ZOA-collecte

Activiteiten

Van 4 - 9 april a.s. gaan duizenden collectanten de huizen langs met een collectebus van ZOA, voor hulp aan slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld.

Je wordt er koud van: te bedenken dat je door een ramp of oorlog alles kwijt zou raken: je huis, je kleren, je werk - en misschien je ouders of je kind. De miljoenen vluchtelingen die in hun eigen land of regio proberen te overleven, hebben hulp nodig.

Hier in Scherpenzeel gaan 56 collectanten op pad om deze vluchtelingen te kunnen helpen via stichting ZOA. Voor drie euro krijgt een vluchtelingenkind in Ethiopië bijvoorbeeld sport- en spelmaterialen, tien euro betekent een voedselpakket voor een gevlucht Syrisch gezin in Jordanië.

Met de opbrengst van de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte biedt ZOA hulp aan slachtoffers van een natuurramp of gewapend conflict in vijftien landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten: een lichtstraal van hoop en een begin van herstel!

Klein gebaar

Het is een klein gebaar; het bedrag dat u in de collectebus stopt. Maar doordat u bijdraagt aan de totale opbrengst van deze collecteweek kunt u daadwerkelijk mensen steunen die van huis en haard zijn verdreven en in een kamp of afbraakflat proberen te overleven. Uw hulp kan voor hen een nieuwe start betekenen.

Tip

Een tip: leg alvast wat kleingeld klaar. En mocht u de collectant mislopen, dan kunt u geld overmaken via www.zoa.nl/doneer of een sms-bericht met de tekst 'ZOA' sturen naar 4333 (€ 1,50 per bericht).

U kunt ook kijken op www.zoa.nl/collecte

advertentie