Gelders Mannen Ensemble (GME) zingt voor Parousie

Activiteiten

Op D.V. zaterdag 26 maart organiseert de Stichting Vrienden van Parousie en het Gelders Mannen Ensemble een Passie- en Paasconcert in de Koepelkerk te Renswoude.

Wim de Groot, voorzitter van het GME: "Het GME zingt regelmatig voor bekende goede doelen, maar al langer bestond de wens om ons in te zetten voor een meer lokaal doel. Aangezien er vier zangers van het GME in Scherpenzeel wonen, was de keuze snel gemaakt. Het karakter, de werkwijze en de instelling van Parousie sluit naadloos aan bij datgene waar ook het GME voor staat. Of het nu het vertolken van muziek is of het geven van psychiatrische zorg: allebei proberen we dit op een unieke manier te doen."

Gijs van der Laan, coördinator van Stichting Vrienden van Parousie: "We zetten ons op allerlei manieren in om geld in te zamelen voor Parousie. Zeker nu de subsidiekraan vanuit de overheid steeds verder wordt dichtgedraaid. We hopen op een goed gevulde kerk en een mooie opbrengst van de collecten."

Door de bijdrage van veel lokale ondernemers kan de collecte geheel besteed worden aan Parousie.

Aan de avond hoopt verder mee te werken het jongerenkoor Speranza o.l.v. Ria van den Noort en organist/pianist Arjan Wouters. Op het programma staan bekende muziekstukken, zoals: Daar juicht een toon, Were you there en Op die heuvel daarginds. Ook onbekendere muziekstukken zullen ten gehore worden gebracht. Het appelwoord wordt gesproken door Fransis Bus, Bestuurder van Stichting Parousie.

Datum: zaterdag 26 maart. Locatie: Koepelkerk Renswoude. Aanvang: 19.30 uur. Toegang gratis.

advertentie