Workshop met robotarm in bieb

29 sep, 16:56 Activiteiten Eigen foto
Afbeelding

SCHERPENZEEL Hans van Raaij laat zaterdag 2 oktober zien wat een robotarm kan en hoe je die zelf kunt bouwen en programmeren. Op Facebook liet hij de afgelopen weken al zien wat er mogelijk is in korte video’s. Zowel jong als oud is welkom in de bibliotheek voor de workshop.

Van Raaij werd enige tijd geleden gevraagd door bibliothecaris Alfred Haaksma of hij iets kon beginnen met de robotarm die de bibliotheek als relatiegeschenk kreeg. ,,Ik vond het een mooie uitdaging en begon eraan. Dat bleek meer werk dan gedacht. De bewegingen van de robotarm waren schokkerig. Ik begon in oktober vorig jaar met programmeren. Ik dacht er drie weken voor nodig te hebben. Het was echter zo leuk om te doen dat het acht maanden werden”, glimlacht Van Raaij.

WUBBO OCKELS Na zijn studie HTS Electronica startte Van Raaij bij TNO, een onderzoeksinstituut, waar hij tot zijn pensioen met veel plezier werkte. ,,Programmeren sprak mij altijd al aan. Bij TNO kreeg ik de kans om veel uitdagende projecten te doen. Zo vl..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.