‘Ik voel me sterker, vooral in mijn hoofd’

23 dec, 13:47 Activiteiten Janneke Hek
Gerdine Vos (links) en Dafne van de Burgt werken samen aan een krachtige houding.
Gerdine Vos (links) en Dafne van de Burgt werken samen aan een krachtige houding.

SCHERPENZEEL Dafne van de Burgt uit groep 6 weet het zeker: na vijf sessies bij Krachtkids is ze sterker. ,,Niet alleen mijn spieren maar vooral in mijn hoofd”, glimlacht ze. Ze sport wekelijks met andere kinderen bij Gerdine Vos van Reboot Sportcoaching.

In oktober 2021 startte Reboot, naast de bestaande sportlessen voor volwassenen, met een kindergroep Reboot Krachtkids. ,,We doen met elkaar leuke oefeningen waardoor de kids sterker en fitter kunnen worden. Tegelijkertijd leren ze hoe krachtig ze zijn, hoe ze stevig kunnen staan en hoe ze soepel met anderen kunnen omgaan. Daarbij kunnen ze hun energie lekker kwijt”, licht Vos toe.

STEVIGER STAAN Kindercoach Gerdine Vos maakte begin 2021 de switch van de jeugdzorg naar de sportwereld. Haar ervaringen met onder meer de rots en water training neemt zij mee in deze sportgroep. ,,Het is geen vorm van hulpverlening, maar bedoeld voor juist die kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om bij een sportclub aan te sluiten of..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.