Jeugdvereniging slaat leden in de boeien

11 mei, 08:16 Activiteiten Jeugdvereniging Het Knipperlicht
Nienke Verrips (links) en Gerlise Veenendaal van Jeugdvereniging Het Knipperlicht met de banner van de actie.
Nienke Verrips (links) en Gerlise Veenendaal van Jeugdvereniging Het Knipperlicht met de banner van de actie.

SCHERPENZEEL Bij jeugdvereniging Het Knipperlicht van de Hervormde Gemeente Scherpenzeel worden vrijdag 20 mei om 18.00 uur vier leden aan elkaar geketend en voor vierentwintig uur opgesloten om zo, zegt Joran van Ginkel, die de actie promoot ,,een klein beetje te kunnen ervaren hoe dit voor slaven moet zijn’’. 

Met deze actie zamelen ze tegelijkertijd geld in voor een goed doel, namelijk IJM (International Justice Mission, www.ijmnl.org). Deze organisatie zet zich in voor de wereldwijde afschaffing van de slavernij ‘door slaven te bevrijden en te begeleiden, slaveneigenaren voor het gerecht te brengen en te pleiten voor wetten die slavernij verbieden en voor de handhaving ervan’.

ZWARE NACHT De vier vastgeketende leden van de jeugdvereniging zullen ‘s avonds en ‘s nachts wel wat aanmoediging kunnen gebruiken. Dat kan in principe vierentwintig uur lang op beide dagen van 18.00 tot 18.00 uur. ,,De leden zullen waarschijnlijk niet zoveel kunnen slapen dus het zal wel een zware nacht worden. Kom ’s nachts gerust even langs..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.