Afscheid van een bewogen jaar

28 dec, 18:33 OUDEJAARSCOLUMN Column Fusie met Barneveld Margreet Hendriks
Afbeelding

SCHERPENZEEL Aan het einde van het jaar blader ik traditiegetrouw nog een keer alle kranten door om nog even terug te halen wat er allemaal is gebeurd. Wat waren de hoogte- en dieptepunten in het nieuws van 2020? Ik was snel klaar. De krantenkolommen werden het gehele jaar door gedomineerd door slechts twee onderwerpen: de strijd tegen corona en de slag om de toekomst van de gemeente. Op beide fronten is het gevecht nog in volle gang en is de afloop vooralsnog onzeker. Het zorgt voor een onbevredigende afsluiting van een bewogen jaar, waarin het, met name op het politieke toneel van Scherpenzeel, eigenlijk geen moment rustig is geweest.

Bij de start van het jaar hoopten we nog dat alle kruitdampen die zich in de tweede helft van 2019 boven bestuurlijk Scherpenzeel hadden samengepakt, zouden wegtrekken en misschien wel verdwijnen. Precies een jaar later kunnen we constateren dat die uitstoot onverminderd hoog is gebleven en er van een frisse start geen sprake is geweest. Nou ja, behoudens dan de Frisse Start 2020 van de Ronde Tafel Scherpenzeel; het coolste feest van het jaar waarop honderden bezoekers uit de wijde regio, nog net voor corona toesloeg, in januari in De Breehoek kwamen partyen voor het goede doel. Achteraf gezien het is bijna jammer dat de vrachtwagenladingen confetti, die doorlopend over de bezoekers van het feest van het feest werden uitgestort, meteen n..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.