PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Scherpenzeel

Vrijheid

Column
Foto: Caspar Huurdeman
5 mei 2021, 06:36
Afbeelding
COLUMN
RENSWOUDE

Stiekem ben ik coronamoe.
Maar wie niet eigenlijk?
Ik denk ook niet dat we daar echt iets aan kunnen doen. We worden beperkt in veel dingen en of we daar nu het nut van inzien of niet. En Hollanders die we dan zijn, mopperen we daar ook fiks op.
Nu ben ik het type die het glas altijd halfvol ziet, het type dat, ook al is het nog zo donker, zeker weet dat het weer licht wordt, soms tot ergernis van de mensen om me heen. Maar zelf ik ben wel ff klaar met corona, alleen corona helaas nog niet met ons.
Ik ben verder niet snel negatief te krijgen. Dat is trouwens 1 van de redenen dat ik steeds minder op facebook lees en ik zeg het eerlijk, soms zelfs kies om mensen niet meer te volgen. Want de complottheorieën, de meningen van voor of tegen en het gemopper op elkaar, ik trek het af en toe gewoon niet. Ook al ben ik voorstander van het feit dat we in Nederland vrijheid van meningsuiting hebben. En misschien is het struisvogelpolitiek, maar even geen gedoe, vind ik af en toe best fijn.

Ik ben ook een mens dat geniet van de zon. Als ik de gordijnen open doe en de zon schijnt, dan zit ik direct beter in mijn vel. Dus toen vorige week de terrasjes open gingen en de zon scheen, vond ik dat geweldig. Ik reed door het dorp en zag bij de plaatselijke kroeg het terras vol zitten. En ik merkte dat ik gelijk moest glimlachen. Heerlijk d..

advertentie