Met het hart op de tong...

28 sep, 12:08 Column Vakfotografie Westerduin
Burgemeester Eppie Klein.
Burgemeester Eppie Klein.

SCHERPENZEEL Vorige week donderdagavond was de eerste opiniërende raadsvergadering na het zomerreces. Het was goed om elkaar in De Breehoek te ontmoeten. De inhoud en de gemeenschap stond tijdens de discussie centraal. Althans, zo heb ik dat ervaren. Geen politieke items die in het debat op personen werden gericht. 

Het ging onder meer over het faciliteren van inburgering, het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s, de inrichting van de publieke openbare ruimte, uitruktijden van ons brandweerkorps, verkeersveiligheid en handhaving op het verkeersgedrag. 

Wanneer er voor mij een avondactiviteit in het dorp of in het gemeentehuis is, blijf ik over in Scherpenzeel en pauzeer ik, vaak wandelend met een broodje in de hand, ergens in het dorp. Op zo’n moment ben ik dan ongedwongen op zoek naar actie en activiteiten die de gemeenschap binden. 

Vorige week donderdagavond was dat letterlijk ‘langs de lijn’. De glunderende sportieve inzet van vele jongeren en wat later op de avond ook de senioren: de behendigheid met de bal aan de voet, aan de platte ka..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.