Zonder sirene

15 apr, 08:37 COLUMN Column Ted Walker fotografie
Burgemeester Wimar Jaeger van Scherpenzeel.
Burgemeester Wimar Jaeger van Scherpenzeel.

SCHERPENZEEL Ze hadden een goede tijd neergezet, de topsporters van de brandweer. Slangen opgerold, zuurstoftanks in de wagen en tijdens de evaluatie een bekertje water voor de dorst in plaats van op het vuur. 

Een goede oefening die over enkele weken door de omliggende korpsen nog maar eens geëvenaard moet worden, als in Scherpenzeel de brandweer-wedstrijddag landt.

Als burgemeester voel je je rijk als je met achttien mannen en één vrouw van de vrijwillige brandweer om tafel zit. Wat een passie, wat een kennis bij elkaar! 

Afgelopen week mocht ik met ze mee op oefening. De ene helft van de groep maakte het scenario zo ingewikkeld mogelijk, de ander lieten het adequate handelen zien. Met draden van rode lampjes, een rookmachine en een slachtoffer op een onmogelijke plek, was de setting redelijk realistisch. In een strak georkestreerd tempo volgde verkenning, ingreep en afblussen. Overal werd aan gedacht, want geen enkele brand is he..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.