De crisismaatschappij

7 jul, 09:13 COLUMN Column Gemeente Scherpenzeel
Burgemeester Wimar Jaeger.
Burgemeester Wimar Jaeger.

SCHERPENZEEL In de afgelopen week was het weer twee keer raak: crisisoverleg. Handelingskaders en concept-noodverordeningen vlogen me om de oren vanuit het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, de politie, ministerie van Binnenlandse Zaken, enzovoorts. 

Extra opvangplekken creëren met behulp van tijdelijke noodwoningen, bedden vrijmaken voor Oekraïense vluchtelingen, een kei voor het gemeentehuis om eventuele trekkers tegen te houden, inzet van mensen bij het boerenprotest in Stroe, inentingscapaciteit met spoed opschalen voor oplopende corona in onze gemeente; het zijn zomaar wat urgenties die me om de oren vliegen. Tussendoor nog even een spoedoverleg over dreigende advocaten en publiciteit rond ondermijningscriminaliteit. 

Begrijp me niet verkeerd, ik zal de laatste zijn om de ernst van de moeilijkheden waar we tegenop lopen te bagatelliseren. En zeker, de druk is groot om voor de toekomst een dak boven het hoofd, een gezonde Hollandse maaltijd, een goede gezondheid en vrede en veilig..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.