De GGD-testlocatie in jongerencentrum Villa 29 in Barneveld.
De GGD-testlocatie in jongerencentrum Villa 29 in Barneveld. Pauw Media

Vier besmettingen in Scherpenzeel; Renswoude coronavrij

26 augustus 2020 om 11:15 Corona

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Scherpenzeel telde de afgelopen veertien dagen vier coronabesmettingen, zo blijkt uit cijfers die het RIVM dinsdag naar buiten bracht. Er zijn geen ziekenhuisopnamen of doden gemeld.

Het RIVM publiceert elke week het aantal coronabesmettingen van de afgelopen twee weken. In de regio Vallei en Veluwe bleven Woudenberg en Renswoude de afgelopen veertien dagen coronavrij.

Verder in de regio werden de meeste gevallen van COVID-19 genoteerd in Amersfoort: 43. Ede telde de afgelopen veertien dagen evenveel besmettingen als Barneveld, veertien. Iets minder positieve testen waren er onder de inwoners van Veenendaal (elf), Leusden (acht), Putten (zes), en Nijkerk (vier). 

Het aantal ziekenhuisopnamen bleef de afgelopen twee weken beperkt tot drie in deze regio: twee in Amersfoort en één in Ede. In die gemeente was ook de enige dode te betreuren als gevolg van het coronavirus.

GGD-testlocaties zijn er onder meer in Barneveld (jongerencentrum Villa 29) Amersfoort (De Rijtuigenloods) en Veenendaal (voormalige fabriek Ritmeester).

De GGD-testlocatie in Amersfoort.
advertentie
advertentie