Nertsenhouderij Scherpenzeel moet ‘onverwacht’ sluiten

31 aug, 21:00 Dieren Familie Uitbeijerse
Dirk Uitbeijerse in een van zijn stallen, waarin hij nu nog nertsen houdt.
Dirk Uitbeijerse in een van zijn stallen, waarin hij nu nog nertsen houdt.

SCHERPENZEEL ,,Deze situatie komt voor ons onverwacht. Het overkomt je en je vraagt je af: hoe gaat dit verder?’’, zegt Dirk Uitbeijerse (53) die aan de Huigenbosch in Scherpenzeel tot uiterlijk volgend jaar maart een nertsenfokkerij beheert.

De regering heeft namelijk onlangs besloten dat alle nertsenfokkerijen niet, zoals eerder het voornemen was, over drie jaar zouden moeten sluiten, maar al op 1 maart volgend jaar gesloten moeten zijn. Dit doet het kabinet op advies van het Outreach Management Team (OMT), nadat op bedrijven in Brabant en Limburg besmettingen met het coronavirus zijn geconstateerd, onder zowel de dieren als medewerkers. Voor deze maatregel trekt de regering 140 miljoen euro uit.

NIEMAND TOEGELATEN ,,Ons bedrijf draait nu nog naar behoren’’, zegt Uitbeijerse. Hij heeft een nertsenfokkerij met drieduizend moederdieren en in totaal 21.000 nertsen. In Scherpenzeel is hij dertien jaar gevestigd, met zo’n 7.500 vierkante meter aan stallen. Vanuit..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.