PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Scherpenzeel

‘De kracht van hergebruik van kleding’

Duurzaamheid
Foto: Eigen foto
do 30 mrt., 07:00
Monica Burger.
Monica Burger.
SCHERPENZEEL

De Scherpenzeelse Monica Burger is overtuigd van de kracht van hergebruik van kleding. Zij is vrijwilligerscoördinator bij hulporganisatie Kom over en help. Sinds deze week staat er bij haar een kledingcontainer om gebruikt textiel zoals kleding te doneren. ,,Met de opbrengst van gedoneerde kleding ondersteunt Kom over en help diverse projecten in Oost-Europa”.

De organisatie waar de Scherpenzeelse voor werkt, richt zich met name op projecten in Oost-Europa. Met de opbrengst van een volle kledingcontainer kunnen tien kinderen een jaar lang naar een dagopvangcentrum. Of kan een ondernemer een lening krijgen om een klein (agrarisch) bedrijfje te starten. Ook krijgt hij of zij ondersteuning bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

RECYCLING

,,De gedoneerde kleding gaat naar een sorteercentrum in Nederland. Dit sorteercentrum zorgt voor 100 procent textiel recycling. De ingezamelde kleding wordt gesorteerd en geschikt gemaakt voor wereldwijde export. Mensen die niet veel te besteden hebben en in armoede leven, kunnen op deze manier toch zelf hun garderobe samenstel..

Deel dit artikel via:
advertentie