Vermogen Scherpenzeelse en Renswoudse huishoudens groeit

24 okt, 06:10 Economie Archief
Afbeelding

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Het doorsnee vermogen van Scherpenzeelse en Renswoudse huishoudens is toegenomen. De helft van de huishoudens in de gemeente Scherpenzeel beschikte in 2019 over een vermogen van minimaal 139.700 euro, dat is 3600 euro meer dan een jaar eerder. In Renswoude bedroeg dit 161.800 euro in 2019, dat is bijna 14.200 euro meer dan een jaar eerder.

Dit komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Het bureau berekent jaarlijks het doorsnee vermogen van huishoudens. Dit bestaat uit bezittingen zoals bank- en spaartegoeden en geld dat in een eigen woning of bedrijf zit. Eventuele schulden worden hiervan afgetrokken. De harde stijging van de vermogens heeft vooral te maken met het feit dat ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.