Kalversector in regio in financieel zwaar weer

25 nov, 11:18 Economie Hans Sterkendries
De kalversector heeft het momenteel lastig.
De kalversector heeft het momenteel lastig.

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Kalverhouders in de regio hebben het financieel erg zwaar. Vooral door sluiting van de horeca op Europees niveau leidt de sector, flink vertegenwoordigd in deze regio, enorme verliezen.

,,Daar komt bij dat er sterke wensen zijn om te verduurzamen en uitstoot te verlagen, maar dat kan alleen als je kunt investeren.’’ Dat zegt Jaap Kok, bestuurslid van LTO Gelderse Vallei en eigenaar van een bedrijf met 1250 witvleeskalveren aan de Hessenweg, net buiten Barneveld.

EXPORT VALT STIL Kalfsvlees wordt vooral gegeten in landen als Italië en Frankrijk, maar omdat de horeca daar door de coronacrisis net als in Nederland te maken heeft met verplichte sluiting, is de export van kalfsvlees al geruime tijd nage..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.