Stijging WW in Foodvalley lager dan landelijk

21 jan, 09:29 Economie UWV
Ontwikkeling WW-uitkeringen in 2020.
Ontwikkeling WW-uitkeringen in 2020.

SCHERPENZEEL Door de coronacrisis stegen de WW-uitkeringen het afgelopen jaar in alle regio’s van Nederland. Die toename was in onder meer de regio Foodvalley echter kleiner dan landelijk. De stijging was het sterkst bij jongeren. Zij werden hard geraakt, doordat ze vaak met flexibele contracten werken in de horeca en detailhandel non-food. Dit ;laat UWV Gelerland Midden en Zuid weten.

Eind 2020 lag het aantal WW-uitkeringen in FoodValley beduidend hoger dan een jaar eerder. Door de coronacrisis nam het aantal uitkeringen vooral in maart en april sterk toe. Een schrale troost is dat de toename in FoodValley minder sterk was dan landelijk. De stijging was het sterkst bij jongeren. Zij werden extra hard geraakt, doordat ze vaak in de horeca en detailhandel non-food werken en vaak flexibele contracten hebben.

Eind december 2020 verstrekte UWV in FoodValley 3.944 WW-uitkeringen. Dat waren er 109 meer dan in november. Vergeleken met een jaar geleden was het verschil 616 uitkeringen. Dit is een toename van 19,6%. Deze toename heeft alles te maken met de coronacrisis die in maart uitbrak. Landelijk groeide het aantal WW-uitker..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.