Dringend advies PKN-kerken: ‘Draag zonodig mondkapjes, leef coronaregels na’

9 okt 2020, 14:55 hartenziel
W.F. Folmer
De Grote Kerk in Scherpenzeel is een van de kerken die onder de Protestantse Kerken in Nederland valt.
De Grote Kerk in Scherpenzeel is een van de kerken die onder de Protestantse Kerken in Nederland valt.

SCHERPENZEEL ,,Wij adviseren gemeenten zeer dringend om in de maand oktober met maximaal dertig mensen (exclusief medewerkers) samen te komen tijdens de eredienst. Gemeentezang wordt ten zeerste afgeraden’’, zo stelt de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) op haar website.

De PKN geeft aan dat het bij de gemeentezang wel mogelijk is dat enkele voorzangers in de kerk, op afstand van tenminste vijf meter van de gemeenteleden, liederen zingen. Maar online vieringen hebben de voorkeur. Ook adviseert de PKN ,,mondkapjes te dragen tijdens verplaatsingen’’. Andere kerkelijke activiteiten, zoals jeugdwerk, kunnen volgens het kerkgenootschap ‘gewoon’ doorgang vinden met inachtneming van de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksg..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.