‘Wie je ook bent, er is altijd een weg terug’

21 nov, 06:54 hartenziel Pauw Media
Cornelis Bosch: ,,Wij hebben nu de Bijbel en dat is één lange Brief van God. Dus hoeven mensen ook niet meer te vragen of ze van Hem een briefje uit de hemel kunnen krijgen.”
Cornelis Bosch: ,,Wij hebben nu de Bijbel en dat is één lange Brief van God. Dus hoeven mensen ook niet meer te vragen of ze van Hem een briefje uit de hemel kunnen krijgen.”

BARNEVELD/RENSWOUDE Werken aan sociale woonvoorzieningen en een keukenfabriek in Ethiopië zijn activiteiten van Cornelis Bosch (46). Tegelijk zijn het investeringen van een ondernemer uit Renswoude. Bovendien gaan jongeren hem aan het hart, wat resulteerde in de stichting Yona (‘You are not alone’).

U studeerde autotechniek, maar ging in 1996 bij de bekende it-firma Baan werken. Vervolgens begon u met een eigen bedrijf. Waarom stopte u daar twee jaar geleden mee?

,,Ik had behoefte aan een time-out, een sabbatical. Parallel hieraan investeerde ik met twee bevriende compagnons in vastgoed. Wij hebben een zelfde reformatorische achtergrond en wij ontdekten dat we het leuk vinden om iets te doen voor de oudere doelgroep, die vaak kleiner wil wonen. Dus hebben we in Barneveld en Uddel levensloopbestendige woonvoorzieningen gerealiseerd met een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Met als gevolg dat de mensen voor elkaar gaan zorgen. Als iemand naar het ziekenhuis moet, pakt een ander de auto. In deze coronatijd wordt afgesproken dat één bewone..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.